Új jelszó kérése

A tortilla mindki által kedvelt étel. Én személy szerint kenyér helyett tálalom fel a családnak és hosszas kísérletezés után alakult ki a mi ízlésvilágunknak megfelelő alaptészta.

Tortilla alaprecept: 2 fő részére

- 10 dkg fehér búzaliszt

- 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt (Csuta féle)

- 1 evőkanál só

- 1 teáskanál sütőpor

- 2 evőkanál olaj (ez lehet a szezámolaj, lenmagolaj vagy akár a közönséges napraforgó étolaj is)

- 1 dl meleg víz

 

A száraz hozzávalókat összekeverjük (lisztek, só és a sütőpor), beleöntjük az olajat és a vizet. A hozzáadott liszt állagától függ a víz mennyisége. A hozzávalókból kész tésztát gyúrunk. Akkor jó a tészta, ha lágy, de nem ragacsos. Ha sokáig gyúrmázzuk a tésztát, akkor a nyújtásnál nehezebb lesz a dolgunk, ugyanis a tészta nyújtás után visszaugrik. Kis gombócokat formálunk a tésztából.

A tésztát műanyag nyújtólapon (fontos, mert a fa nyújtólapra odaragad és nem lehet egyben felszedni) kör alakúra kinyújtjuk. A tészta vékony legyen, mert a sütőpor kissé meg fogja emelni. A műanyag lapról könnyen fel lehet szedni, de a tészta állagától függően lisztet is lehet alá szórni.

Serpenyőben készre sütjük a lapok mindkét oldalát.

Töltelékek:

- az én egyik kedvencem: a lapra tejfőlt kenek, egy virslit a közepébe helyezek, teszünk rá mustárt, ketchupot és reszelt sajtot, majd feltekerem.

- a még nyers tésztára sajtot reszelek és úgy sütöm ki

- a még nyers tésztát megtöltjük és összehajtjuk, úgy sütjük ki (a tölteléket Önre bízzuk)

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.